Yes, ik ben rijk. Stinkend rijk!


'Meneer, bent u rijk?' hoor ik wanneer ik de trap afloop, ingehaald door leerlingen die druk kletsen, die hun mobiel checken of die zo snel mogelijk proberen weg te komen.

Ik draai me om en zeg in 'n split second: 'Ja joh, ik ben hartstikke rijk!'

'Waarom vraag je dat eigenlijk?'

'Nou gewoon, u ziet er zo rijk uit!', zegt de brugpieper die druk in de weer is om zichzelf en z'n tas naar beneden te krijgen.

Lachend loop ik verder en probeer te bedenken waarom zo'n jochie zoiets zo spontaan vraagt. Zou het komen door mijn grijze haren?

Nee, mijn bloemetjesshirt, dat zal het zijn.

In de auto op weg naar huis valt het kwartje.

Ik ben rijk omdat ik geniet van de koeien, tot hun nek in de mist, van de bordjes 'Molletjesveer' en 'Westknollendam'. Van Morrison die zachtjes danst op de maan.

Well, it's a marvelous night for a moondance With the stars up above in your eyes A fantabulous night to make romance Neath the cover of October skies

Ik ben rijk omdat ik weet dat ik omringd ben door een wereld die niet zichtbaar, maar die toch zo aanwezig is. Ik ben rijk omdat het leven stroomt en ik mee mag, eindeloos.

En ik weet dat 'Monkey-mind' mij fijntjes wijst op mijn huidige banksaldo,

dat vanavond mijn twijfels weer grijnzend op de bank zitten en ik morgenvroeg nog heel even omdraai wanneer om kwart voor 6 de wekker afloopt.

Maar ik ben rijk .

Niet gewoon rijk.

Nee, super rijk.

Stinkend rijk.

Dat leerde ik vandaag.

Niet van 'n oude guru op 'n berg.

Nee, heel gewoon... van 'n kleine brugpieper op de trap.


Recent Posts
Follow me
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic